Een trouwdag is een bijzondere gelegenheid waarop twee mensen hun liefde vieren en hun leven samen beginnen. Voor stellen die op zoek zijn naar een unieke en betoverende bruiloft, is een Efteling-thema een fantastische keuze. Met zijn magische sfeer, sprookjesachtige omgeving en betoverende details biedt de Efteling de perfecte setting om van uw trouwdag een sprookjesachtig avontuur te maken. 

 

 

 

1. Kies de perfecte locatie

De Efteling biedt verschillende prachtige locaties waar u uw ceremonie, receptie en feest kunt houden. Overweeg het romantische Efteling Hotel, met zijn elegante zalen en betoverende tuinen, of de Efteling Bosrijk, een sfeervol vakantiepark met pittoreske huisjes en een rustieke omgeving. U kunt ook denken aan het betoverende Carrousel Paleis of het sprookjesachtige Sprookjesbos voor een buitenceremonie. Kies een locatie die past bij uw visie en wensen voor de grote dag.

2. Breng sprookjes tot leven met decoraties

Om het Efteling-thema tot leven te brengen, is het belangrijk om uw trouwlocatie te decoreren met betoverende details. Denk aan decoratieve elementen zoals kroonluchters, kaarsen, bloemen en sfeerverlichting om een romantische sfeer te creëren. Gebruik sprookjesachtige kleurenpaletten zoals zacht roze, pastelblauw en goud om een magische uitstraling te geven aan de ruimte. Voeg subtiele verwijzingen toe naar Efteling-attracties, zoals kleine replica’s van het sprookjesbos, het Huis van de Vijf Zintuigen of de Fata Morgana.

3. Ga voor een sprookjesachtige bruidsjurk en kostuum

Voor een Efteling-thema bruiloft is het leuk om te kiezen voor een bruidsjurk die doet denken aan een prinses uit een sprookje. Kies voor een jurk met een romantische uitstraling, met kanten details, een volumineuze rok of delicate borduursels. Voor de bruidegom kan een kostuum geïnspireerd op een prins of ridder de perfecte keuze zijn. Denk aan een stijlvolle smoking, een jacquet of een historisch kostuum met sprookjesachtige details.

 

4. Verwelkom uw gasten met magie

Bij aankomst kunnen uw gasten worden verwelkomd in ware Efteling-stijl. Plaats borden met verwijzingen naar bekende Efteling-attracties, zoals “Droomvlucht” of “Symbolica”, om de gasten naar de ceremonie plek te leiden. U kunt ook denken aan het inhuren van entertainers, zoals sprookjesfiguren of goochelaars, om uw gasten te vermaken en de magische sfeer te versterken. Vergeet ook zeker niet de huwelijksbedankjes in Efteling stijl te maken. Hoe leuk is het om een kaartje voor de Efteling toe te voegen zodat de gasten na de bruiloft nog een keer zelf naar het park kunnen gaan. Kortingskaarten voor de Efteling kun je gemakkelijk via internet vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op uitmetkorting.nl, zo bespaar je ook in het budget.  

5. Creëer een sprookjesachtig menu

Vergeet niet om uw gasten te trakteren op een culinaire ervaring die past bij het Efteling-thema. Werk samen met uw cateraar om een menu samen te stellen dat de sprookjesachtige sfeer weerspiegelt. Denk aan gerechten met betoverende namen, zoals “Betoverde Bospaddenstoelensoep”, “Magische Zalmfilet” of “Fairy Dust Dessert”. Voeg sprookjesachtige details toe aan de presentatie van het eten, zoals versierde taarten, sprookjesachtige cupcakes of een betoverende chocoladefontein.

6. Vermaak uw gasten met Efteling-activiteiten

Voeg extra plezier toe aan uw bruiloft door Efteling-activiteiten en entertainment aan te bieden. Huur een draaimolen of een reuzenrad in om uw gasten te laten genieten van een ritje en maak een fotobooth met Efteling-props waar gasten leuke foto’s kunnen maken. Daarnaast kunt u denken aan live-muziek met sprookjesachtige klanken, zoals een harpist of een strijkkwartet.