Of het nu gaat om het organiseren van een babyshower, een verjaardag of een evenement voor het bedrijf: een high tea valt altijd wel goed in de smaak. Een gelegenheid om te genieten van heerlijke thee en lekkernijen in goed gezelschap. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je een high tea organiseert? Met behulp van de tips in dit artikel helpen we je op weg.

Zorg voor een tijdige uitnodiging

Je wilt natuurlijk niet aan een (bijna) lege tafel zitten met de high tea. Zorg er daarom voor dat de genodigden bijtijds op de hoogte zijn van de datum en tijd dat de high tea plaats zal vinden. Je kunt zelfs nog overwegen om een ‘save the date’ te sturen zodra je de datum weet. Dan kan iedereen dat alvast in zijn of haar agenda noteren.

Bepaal of je alles zelf maakt of hapjes inkoopt

Natuurlijk is het leuk om trots je zelfgemaakte hapjes te presenteren. Maar dit kost natuurlijk wel tijd. Je kunt er ook voor kiezen om een deel zelf te maken en een deel in te kopen. Dit bespaart je tijd én moeite. Tegenwoordig zijn er genoeg heerlijkheden bij supermarkten en bakkers te vinden, waarvan de mensen waarschijnlijk niet eens doorhebben dat het niet zelfgemaakt is.

Houd rekening met dieetwensen / allergieën

Er zijn altijd mensen die bepaalde dieetwensen of allergieën hebben. Inventariseer deze wensen vooraf en houd zoveel mogelijk rekening met alle wensen. Ga niet voor ‘standaard’ vegetarische hapjes, maar probeer ook daar iets speciaals van te maken.

Doe inspiratie op voor de hapjes

Natuurlijk kun je gaan voor ‘standaard’ high tea hapjes zoals scones en cupcakes. Maar hoe origineler je bent, hoe groter de indruk die je maakt. En dat hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn. Gebruik bijvoorbeeld Pinterest om ideeën op te doen en geef er je eigen draai aan. 

Hang een thema vast aan de high tea

Het is heel leuk om een thema vast te hangen aan de high tea. Denk bijvoorbeeld aan ‘Alice in Wonderland’ of alles in een bepaalde kleur. Of denk aan een bloementhema of seizoensgebonden thema zoals herfst of lente. Overal is wel een leuke draai aan te geven.

Maak de high tea extra persoonlijk

Geef de high tea een persoonlijk tintje. Denk bijvoorbeeld aan naambordjes, maar ook het bedrukken van theeglazen en andere producten die op tafel liggen. Organiseer je de high tea vanuit het bedrijf, dan kun je het logo van het bedrijf op bepaalde plekken laten zien. Dat draagt meteen bij aan de naamsbekendheid.

 

Met deze tips weet jij zeker dat je high tea een succes wordt en laat je iedereen op een leuke manier genieten van de heerlijkheden op tafel. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *