Wat is een chafing dish en wat kan je er mee?

De kans is groot dat je wel al eens eerder hebt gehoord over een chafing dish, maar weet je ook precies wat het is? Voor mensen die werkzaam zijn in de horeca is dit een bekende naam, maar bij anderen is de chafing dish heel wat minder bekend. Toch is het zo dat deze handige systemen niet alleen in professionele, maar ook in private omgevingen tot hun recht kunnen komen. Dit uiteraard doorgaans wel in een iets kleinere vorm. Ben jij ook wel benieuwd naar wat die chafing dish nu precies is en vooral naar wat je er allemaal mee kan aanvangen? In dat geval nodigen we je graag uit om even grondig de informatie op deze pagina door te nemen.

 Wat is het doel van de chafing dish?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat nu precies het doel is van de chafing dish. Dit doel is vrij eenvoudig. Het hoofddoel is namelijk om ervoor te zorgen dat het eten dat zich in de bak bevindt ofwel lekker warm ofwel gewoon op temperatuur kan worden gehouden. De manier waarop een chafing dish werkt kan in de praktijk eigenlijk een beetje worden vergeleken met een zogenaamde bain-marie. Dit betekent onder meer dat het met behulp van een chafing dish mogelijk wordt gemaakt om hoofdgerechten langdurig te bewaren voordat ze moeten worden opgediend. Enkele voorbeelden van zaken waarvoor je een chafing dish kan gebruiken is bijvoorbeeld om worstjes warm te houden of bijvoorbeeld zuurkool op temperatuur te houden. Dit zijn uiteraard slechts enkele kleine voorbeeldjes.

Uit welk materiaal is een chafing dish vervaardigd?

Nu je weet wat een chafing dish precies is kunnen we ook even verder kijken. Wat namelijk bijvoorbeeld te denken van het materiaal waar deze uit is vervaardigd. Het spreekt voor zich dat ervoor een systeem als deze gebruik moet worden gemaakt van een kwalitatief, maar tegelijkertijd ook hygiënisch en natuurlijk ook onderhoudsvriendelijk materiaal. Voor welk materiaal kan er dan ook beter worden gekozen als voor RVS? In principe is een chafing dish in de praktijk dan ook steeds van dit materiaal gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen eenvoudig schoon te maken is, daarnaast kan je er ook honderd procent zeker van zijn dat de voedingswaren steeds op de meest hygiënische manier worden opgeslagen.

 Welke chafing dish kopen?

Wanneer je het assortiment met chafing dish op de markt gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat er ongelofelijk veel verschillende vormen bestaan. We maken op dit vlak dan ook niet alleen een onderscheid tussen de ronde evenals de vierkante of rechthoekige chafing dishes. Wat namelijk ook te denken van de afmetingen waarover ze beschikken? Ook op dit vlak zal je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende opties mogelijk zijn. Ben je op zoek naar een chafing dish om te gebruiken in je private omgeving? In dat geval zal je wellicht voldoening nemen met een bescheiden exemplaar. Ben je echter een uitbater van een horecazaak? Dan wordt het al snel een compleet ander verhaal. In dat geval zal je wellicht toch voor een wat grotere uitvoering willen kiezen.

Je kunt chafing dishes in alle soorten en maten verkrijgen op de website van HorecaRama.

bestelautoverzekering