Of het nu gaat om het organiseren van een babyshower, een verjaardag of een evenement voor het bedrijf: een high tea valt altijd wel goed in de smaak. Een gelegenheid om te genieten van heerlijke thee en lekkernijen in goed gezelschap. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je een high tea organiseert? Met behulp van de tips in dit artikel helpen we je op weg.

Zorg voor een tijdige uitnodiging

Je wilt natuurlijk niet aan een (bijna) lege tafel zitten met de high tea. Zorg er daarom voor dat de genodigden bijtijds op de hoogte zijn van de datum en tijd dat de high tea plaats zal vinden. Je kunt zelfs nog overwegen om een ‘save the date’ te sturen zodra je de datum weet. Dan kan iedereen dat alvast in zijn of haar agenda noteren.

Bepaal of je alles zelf maakt of hapjes inkoopt

Natuurlijk is het leuk om trots je zelfgemaakte hapjes te presenteren. Maar dit kost natuurlijk wel tijd. Je kunt er ook voor kiezen om een deel zelf te maken en een deel in te kopen. Dit bespaart je tijd én moeite. Tegenwoordig zijn er genoeg heerlijkheden bij supermarkten en bakkers te vinden, waarvan de mensen waarschijnlijk niet eens doorhebben dat het niet zelfgemaakt is.

Houd rekening met dieetwensen / allergieën

Er zijn altijd mensen die bepaalde dieetwensen of allergieën hebben. Inventariseer deze wensen vooraf en houd zoveel mogelijk rekening met alle wensen. Ga niet voor ‘standaard’ vegetarische hapjes, maar probeer ook daar iets speciaals van te maken.

Doe inspiratie op voor de hapjes

Natuurlijk kun je gaan voor ‘standaard’ high tea hapjes zoals scones en cupcakes. Maar hoe origineler je bent, hoe groter de indruk die je maakt. En dat hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn. Gebruik bijvoorbeeld Pinterest om ideeën op te doen en geef er je eigen draai aan. 

Hang een thema vast aan de high tea

Het is heel leuk om een thema vast te hangen aan de high tea. Denk bijvoorbeeld aan ‘Alice in Wonderland’ of alles in een bepaalde kleur. Of denk aan een bloementhema of seizoensgebonden thema zoals herfst of lente. Overal is wel een leuke draai aan te geven.

Maak de high tea extra persoonlijk

Geef de high tea een persoonlijk tintje. Denk bijvoorbeeld aan naambordjes, maar ook het bedrukken van theeglazen en andere producten die op tafel liggen. Organiseer je de high tea vanuit het bedrijf, dan kun je het logo van het bedrijf op bepaalde plekken laten zien. Dat draagt meteen bij aan de naamsbekendheid.

 

Met deze tips weet jij zeker dat je high tea een succes wordt en laat je iedereen op een leuke manier genieten van de heerlijkheden op tafel. 

Een romantische bruiloft met deze decoratie tips

Je bruiloft is een bijzondere gelegenheid waarop je de liefde viert en je wilt dat alles perfect is, vooral als je droomt van een romantische sfeer. Romantische bruiloftdecoraties kunnen je trouwdag echt magisch maken en een onvergetelijke ervaring creëren voor zowel jou als je gasten. In deze blog delen we enkele prachtige decoratietips om jouw bruiloft een romantische en betoverende sfeer te geven.

1. Kaarsen en fakkels voor een warme gloed

Kaarsen en fakkels zijn de ultieme sfeermakers voor een romantische bruiloft. Plaats kaarsen op de eettafels tijdens het diner en verspreid ze rondom de ceremonie locatie. Fakkels langs het gangpad zorgen voor een betoverende entree voor de bruid. Bij kaarsenfakkels.nl vind je een ruime collectie aan kaarsen en fakkels in verschillende maten en kleuren om je bruiloft te laten stralen.

2. Bloemen in overvloed

Bloemen zijn onmisbaar bij een romantische bruiloft. Kies voor weelderige boeketten met zachte kleuren en combineer verschillende soorten bloemen voor een romantisch effect. Denk aan rozen, pioenrozen, lavendel en baby’s adem. Versier de ceremonie locatie, de eettafels en zelfs de stoelen met bloemen om een romantische sfeer te creëren die je gasten zal betoveren.

3. Lichtslingers en lantaarns

Lichtslingers en lantaarns voegen een speels en romantisch element toe aan je bruiloftsdecoratie. Hang lichtslingers op boven het dansvloer voor een betoverend effect in de avond. Lantaarns kunnen worden gebruikt als tafeldecoratie en kunnen zelfs in bomen worden gehangen voor een magische sfeer.

4. Zachte stoffen en kussens

Zachte stoffen en kussens voegen comfort en romantiek toe aan je bruiloftsdecoratie. Kies voor mooie tafelkleden, stoffen servetten en kussens op de stoelen voor een luxe en romantische uitstraling. Pastelkleuren zoals blush, mintgroen en zacht roze zijn perfect voor een romantische bruiloft.

5. Fotogenieke fotobooth

Creëer een fotogenieke photobooth waar je gasten leuke en romantische foto’s kunnen maken. Versier de achtergrond met bloemen, lichtslingers en romantische quotes. Plaats leuke accessoires zoals hoeden, maskers en bordjes voor hilarische foto’s.

 

Met deze romantische decoratie tips wordt jouw bruiloft een betoverende en onvergetelijke dag, vol liefde en romantiek.Het organiseren van een succesvol evenement vereist een grondige planning, aandacht voor detail en een goed begrip van de behoeften van de doelgroep. Helaas kunnen zelfs ervaren organisatoren soms in valkuilen vallen die de algehele ervaring van het evenement negatief kunnen beïnvloeden. Hier bespreken we enkele veelvoorkomende fouten die gemaakt worden bij het organiseren van evenementen en geven we tips om deze fouten te vermijden. Door bewust te zijn van deze valkuilen en proactieve maatregelen te nemen, kun je een evenement creëren dat indruk maakt op de deelnemers en een blijvende positieve indruk achterlaat.

 

 

 1. Onvoldoende planning en voorbereiding

Een van de grootste fouten die organisatoren kunnen maken, is onvoldoende planning en voorbereiding. Het is essentieel om voldoende tijd te besteden aan het opstellen van een gedetailleerd evenementenplan, inclusief een tijdschema, budget, locatie, sprekers, entertainment en logistieke details. Het gebrek aan een gestructureerd plan kan leiden tot verwarring, vertragingen en onverwachte problemen tijdens het evenement. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om elk aspect van het evenement zorgvuldig te plannen en voor te bereiden.

 1. Onvoldoende budgettering

Een ander veelvoorkomend struikelblok is het niet adequaat budgetteren voor het evenement. Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen dat alle kosten dekt, inclusief locatiehuur, catering, technische apparatuur, marketing, personeel en eventuele verrassingskosten. Vergeet niet om een buffer op te nemen voor onvoorziene uitgaven. Het hebben van een duidelijk budget en het bijhouden van de uitgaven gedurende het hele proces helpt om financiële problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat het evenement binnen het budget blijft.

 1. Slechte communicatie

Communicatie is van cruciaal belang bij het organiseren van een evenement. Het niet duidelijk communiceren met alle betrokken partijen, zoals leveranciers, sprekers, deelnemers en het organisatieteam, kan leiden tot misverstanden en verwarring. Zorg ervoor dat je regelmatig communiceert met alle belanghebbenden, deel duidelijke instructies en deadlines en houd iedereen op de hoogte van eventuele wijzigingen of updates. Het opzetten van effectieve communicatiekanalen, zoals e-mails, vergaderingen of een gedeelde online projectmanagementtool, kan helpen om de communicatie soepel te laten verlopen.

 1. Gebrek aan aandacht voor de doelgroep

Het begrijpen van de doelgroep en het afstemmen van het evenement op hun behoeften is essentieel voor het succes ervan. Een veelvoorkomende fout is het niet voldoende onderzoeken en begrijpen van de doelgroep. Besteed tijd aan het identificeren van de interesses, verwachtingen en voorkeuren van de doelgroep en pas het evenement dienovereenkomstig aan. Zorg ervoor dat het programma, de sprekers, het entertainment en zelfs de catering aantrekkelijk zijn voor de doelgroep, zodat zij een positieve ervaring hebben en het evenement als waardevol beschouwen.

 1. Onvoldoende aandacht voor logistiek en operationele details

Het nalaten van het zorgvuldig plannen van logistieke en operationele details kan rampzalig zijn voor een evenement. Zorg ervoor dat je rekening houdt met alle praktische aspecten, zoals voldoende ruimte, technische apparatuur, geluids- en verlichtingssystemen, registratieprocessen, parkeergelegenheid, enzovoort. Het hebben van een gedetailleerd draaiboek en een checklist voor de dag van het evenement kan helpen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en potentiële problemen worden opgelost voordat ze zich voordoen.

Een trouwdag is een bijzondere gelegenheid waarop twee mensen hun liefde vieren en hun leven samen beginnen. Voor stellen die op zoek zijn naar een unieke en betoverende bruiloft, is een Efteling-thema een fantastische keuze. Met zijn magische sfeer, sprookjesachtige omgeving en betoverende details biedt de Efteling de perfecte setting om van uw trouwdag een sprookjesachtig avontuur te maken. 

 

 

 

1. Kies de perfecte locatie

De Efteling biedt verschillende prachtige locaties waar u uw ceremonie, receptie en feest kunt houden. Overweeg het romantische Efteling Hotel, met zijn elegante zalen en betoverende tuinen, of de Efteling Bosrijk, een sfeervol vakantiepark met pittoreske huisjes en een rustieke omgeving. U kunt ook denken aan het betoverende Carrousel Paleis of het sprookjesachtige Sprookjesbos voor een buitenceremonie. Kies een locatie die past bij uw visie en wensen voor de grote dag.

2. Breng sprookjes tot leven met decoraties

Om het Efteling-thema tot leven te brengen, is het belangrijk om uw trouwlocatie te decoreren met betoverende details. Denk aan decoratieve elementen zoals kroonluchters, kaarsen, bloemen en sfeerverlichting om een romantische sfeer te creëren. Gebruik sprookjesachtige kleurenpaletten zoals zacht roze, pastelblauw en goud om een magische uitstraling te geven aan de ruimte. Voeg subtiele verwijzingen toe naar Efteling-attracties, zoals kleine replica’s van het sprookjesbos, het Huis van de Vijf Zintuigen of de Fata Morgana.

3. Ga voor een sprookjesachtige bruidsjurk en kostuum

Voor een Efteling-thema bruiloft is het leuk om te kiezen voor een bruidsjurk die doet denken aan een prinses uit een sprookje. Kies voor een jurk met een romantische uitstraling, met kanten details, een volumineuze rok of delicate borduursels. Voor de bruidegom kan een kostuum geïnspireerd op een prins of ridder de perfecte keuze zijn. Denk aan een stijlvolle smoking, een jacquet of een historisch kostuum met sprookjesachtige details.

 

4. Verwelkom uw gasten met magie

Bij aankomst kunnen uw gasten worden verwelkomd in ware Efteling-stijl. Plaats borden met verwijzingen naar bekende Efteling-attracties, zoals “Droomvlucht” of “Symbolica”, om de gasten naar de ceremonie plek te leiden. U kunt ook denken aan het inhuren van entertainers, zoals sprookjesfiguren of goochelaars, om uw gasten te vermaken en de magische sfeer te versterken. Vergeet ook zeker niet de huwelijksbedankjes in Efteling stijl te maken. Hoe leuk is het om een kaartje voor de Efteling toe te voegen zodat de gasten na de bruiloft nog een keer zelf naar het park kunnen gaan. Kortingskaarten voor de Efteling kun je gemakkelijk via internet vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op uitmetkorting.nl, zo bespaar je ook in het budget.  

5. Creëer een sprookjesachtig menu

Vergeet niet om uw gasten te trakteren op een culinaire ervaring die past bij het Efteling-thema. Werk samen met uw cateraar om een menu samen te stellen dat de sprookjesachtige sfeer weerspiegelt. Denk aan gerechten met betoverende namen, zoals “Betoverde Bospaddenstoelensoep”, “Magische Zalmfilet” of “Fairy Dust Dessert”. Voeg sprookjesachtige details toe aan de presentatie van het eten, zoals versierde taarten, sprookjesachtige cupcakes of een betoverende chocoladefontein.

6. Vermaak uw gasten met Efteling-activiteiten

Voeg extra plezier toe aan uw bruiloft door Efteling-activiteiten en entertainment aan te bieden. Huur een draaimolen of een reuzenrad in om uw gasten te laten genieten van een ritje en maak een fotobooth met Efteling-props waar gasten leuke foto’s kunnen maken. Daarnaast kunt u denken aan live-muziek met sprookjesachtige klanken, zoals een harpist of een strijkkwartet.

Het laten organiseren van een event

Het organiseren van een event kan een uitdagende taak zijn, vooral als het gaat om het plannen en coördineren van alle aspecten van het evenement. Of het nu gaat om een ​​bedrijfsfeest, een bruiloft, een conferentie of een festival, er zijn veel details om te overwegen en te beheren om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt en dat iedereen een geweldige tijd heeft. In deze blog bespreken we een aantal belangrijke stappen die u kunt nemen om het organiseren van uw volgende evenement gemakkelijker en succesvoller te maken.

 

Stap 1: Bepaal het doel en de doelgroep van het evenement

Voordat u begint met het plannen van het evenement, is het belangrijk om te bepalen wat het doel van het evenement is en wie de doelgroep is. Wilt u bijvoorbeeld een productlancering organiseren voor uw bedrijf, of een bruiloft plannen voor een vriend of familielid? Wie wilt u bereiken met het evenement en wat zijn hun interesses en behoeften? Dit zal u helpen om beslissingen te nemen over de locatie, het type evenement, de activiteiten en het entertainment.

Stap 2: Stel een budget op

Het is belangrijk om een budget op te stellen voor het evenement en dit budget te bewaken gedurende het hele proces. Begin met het bepalen van de belangrijkste kostenposten, zoals de locatie, catering, entertainment en decoraties. Zorg ervoor dat u alle kosten meeneemt, inclusief de kleine kosten zoals vergunningen en parkeerkosten. Als het budget beperkt is, overweeg dan om sponsors te zoeken of om de kosten te delen met andere organisaties.

Stap 3: Zoek een geschikte locatie

De locatie van het evenement is een van de belangrijkste beslissingen die u zult nemen. Kies een locatie die past bij het doel en de doelgroep van het evenement en die geschikt is voor het aantal gasten dat u verwacht. Zorg ervoor dat de locatie de juiste faciliteiten heeft, zoals toiletten en parkeergelegenheid. Overweeg ook de toegankelijkheid van de locatie, bijvoorbeeld of deze gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Stap 4: Maak een planning

Het opstellen van een planning is een cruciale stap in het organiseren van een evenement. Maak een gedetailleerde lijst van alle taken die moeten worden uitgevoerd en stel deadlines vast voor elke taak. Zorg ervoor dat u rekening houdt met alle aspecten van het evenement, inclusief de opbouw en afbraak van het evenement. Zorg ervoor dat u voldoende tijd reserveert voor elke taak en dat u flexibel blijft als er onverwachte situaties ontstaan.

Stap 5: Huur professionals in

Overweeg om professionals in te huren om u te helpen bij het organiseren van het evenement. Dit kan variëren van een evenementenplanner tot een cateringbedrijf of een entertainmentbureau. Een goed voorbeeld is Beachzone, zij organiseren bedrijfsuitjes, teamuitjes, vrijgezellenfeesten en nog veel meer. Kijk op https://beachzone.nl/ voor meer informatie.

 

Wat wil jij leren tijdens een kookworkshop?

Wil je iemand voor zijn verjaardag verrassen en een keer iets anders doen? En is de jarige ook nog een fervente hobbykok die graag in de keuken staat? Wat is er dan origineler dan een kookworkshop aan huis cadeau te doen? Voor degene die verrast wordt is het hartstikke leuk om meer bij te leren over bereidings- en snijtechnieken. Daarnaast kan het hele gezelschap genieten van een fijne sfeer en lekker eten. Ontdek in deze blog wat je allemaal kunt leren tijdens een kookworkshop.

Meerdere bereidingstechnieken uitproberen

Wanneer je thuis voor jezelf of je gezin kookt, is het goed voor te stellen dat je vaak dezelfde gerechten maakt. Dat is gemakkelijk en bekend. Maar er is nog zoveel meer in de keuken wat je nog niet kent. Eenzelfde stuk vlees of een aardappel kun je op allerlei manieren bereiden. Tijdens de kookworkshop kun je onder andere leren verschillende bereidingstechnieken toe te passen op één ingrediënt, zodat je in de praktijk meer variatie aanbrengt in de keuken.

Zelf pizza- of pastadeeg maken

Wat heel leuk is om te leren, is om zelf pizza- of pastadeeg te maken. Met een paar ingrediënten kom je al tot een mooie basisdeeg. Voor pizzadeeg waar je 2 tot 3 pizza’s uit haalt heb je nodig:

 • 500 gram bloem
 • 7 gram droge gist
 • Zout
 • 300 ml lauwwarm water
 • Scheut olijfolie

Voor een basisdeeg voor pasta gebruik je:

 • 400 gram bloem
 • Zout
 • 4 eieren en 2 eidooiers
 • Een scheut extra vergine olijfolie

Meer heb je niet nodig en de kok die de kookworkshop verzorgt laat je precies zien welke handelingen je moet doen. Het leuke van de workshop is dat je de basis leert en vervolgens zelf een invulling geeft aan je pizza of pasta.

Snijtechnieken leren

Wil je een kookworkshop aan huis volgen, dan kun je ook leren hoe je groente kunt snijden, Daar komt namelijk nog wel wat bij kijken. Als je even een paar basishandelingen toepast bij het snijden van een ui, lukt het je al beter om de ui heel fijn te snipperen. Bovendien leer je meteen een paar interessante termen als brunoise, julienne of chinoise waar je mee kunt strooien.

Diverse smaken combineren

Een andere belangrijke aandachtspunt die bij een kookworkshop vaak aan de orde komt, is dat je leert hoe je smaken kunt combineren. Wat past heel goed bij elkaar en welke combinaties moet je juist echt vermijden? Dit onderdeel is erg interessant omdat je juist hier verrassende smaken ontdekt die je niet eerder hebt geproefd. En het mooie is dat de kok je kan vertellen hoe je tot die smaken komt.

Een kookworkshop of liever een diner aan huis?

Ga je een kookworkshop volgen waarbij je de kneepjes van het vak leert en vervolgens van je eigengemaakte gerecht kunt genieten? Of laat je het koken liever aan een ander over? In het laatste geval kun je ervoor kiezen een diner aan huis te organiseren waarbij er voor je gekookt wordt. Sta je toch het liefst zelf in de keuken en wil je meer leren, dan is de kookworkshop een aanrader.

Waarom je vrijgezellenfeest laten organiseren?

Een vrijgezellenfeest is een geweldige manier om afscheid te nemen van je single leven en tegelijkertijd te genieten van een onvergetelijke tijd met vrienden en familie. Echter, het organiseren van een vrijgezellenfeest kan stressvol zijn, vooral als je tegelijkertijd bezig bent met het plannen van een bruiloft. Een oplossing hiervoor is het laten organiseren van je vrijgezellenfeest.

Geen zorgen over de logistiek en planning

Er zijn veel voordelen aan het laten organiseren van je vrijgezellenfeest. Ten eerste hoef je je geen zorgen te maken over de logistiek en planning. Een professionele planner zal zorgen dat alles op rolletjes verloopt, van het reserveren van een locatie tot het regelen van vervoer.

Hulp bij het kiezen van een thema en de activiteiten

Ten tweede kan een planner je helpen bij het kiezen van een thema of activiteit die bij je persoonlijkheid past. Of je nu op zoek bent naar een rustig spa-weekend of een wilde nacht uit, een planner kan je helpen bij het vinden van de perfecte optie voor jou en je groep.

Beheren van het budget

Ten derde kan een planner je helpen bij het beheren van je budget. Het organiseren van een vrijgezellenfeest kan duur zijn, vooral als je een groot gezelschap hebt. Een planner kan je helpen om kosten te besparen zonder in te boeten aan plezier.

 

Zorgen voor de herinneringen

Ten slotte kan een planner je helpen om herinneringen te maken die voor altijd bij je blijven. Van het vastleggen van foto’s tot het regelen van een verrassing, een planner kan ervoor zorgen dat je vrijgezellenfeest onvergetelijk is.

 

In samenvatting, het laten organiseren van je vrijgezellenfeest kan een geweldige oplossing zijn als je geen tijd of zin hebt om alles zelf te regelen. Een professionele planner, bijvoorbeeld Flitz Events, kan je helpen met logistiek, planning, thema’s, budgetbeheer en het maken van herinneringen. Dit geeft jou de kans om te ontspannen en te genieten van de tijd met je vrienden en familie, terwijl je weet dat alles perfect geregeld is.Luxe broodjes catering voor feest – creëer een onvergetelijke ervaring

Luxe broodjes catering voor een feest is een geweldige manier om een professionele en smaakvolle maaltijd te serveren tijdens een speciaal evenement, zoals een bruiloft of een jubileum. Het biedt de mogelijkheid om een unieke en onvergetelijke ervaring te creëren voor uw gasten en zorgt voor een bijzonder hoogwaardige service.

 

Professioneel en smaakvol

Een goede luxe cateraar zorgt voor een professionele en smaakvolle maaltijd voor uw gasten. Dit betekent dat de cateraar een grote verscheidenheid aan gerechten aanbiedt, van vegetarisch tot glutenvrij, om te zorgen dat iedereen aan zijn of haar wensen kan voldoen. Bovendien zorgt de cateraar ook voor de presentatie van de gerechten, zodat uw gasten zich echt kunnen verwennen met een smaakvolle maaltijd.

Personalisatie en aandacht voor detail

Luxe catering biedt de mogelijkheid om de maaltijd en de service aan te passen aan uw specifieke wensen en eisen. Dit kan variëren van het aanbieden van specifieke gerechten tot het inzetten van speciaal opgeleid personeel voor een extra hoge service. De cateraar zorgt voor een persoonlijke aanpak en geeft veel aandacht aan detail, zodat uw feest een onvergetelijke ervaring wordt voor u en uw gasten.

Logistiek en voorbereidingen

Broodjes catering voor een feest is een geweldige manier om u te ontlasten van de logistiek en de voorbereidingen van een evenement. Een luxe cateraar zorgt voor de levering van de gerechten, de opbouw van de buffetten en het opruimen van het serviesgoed en bestek. Hierdoor kunt u zich concentreren op andere belangrijke aspecten van uw feest, zoals de gasten ontvangen en de organisatie.

 

Broodjes Catering

Broodjes Catering biedt ook luxe catering voor feesten aan. Zij beschikken over de benodigde ervaring en expertise om een onvergetelijke ervaring te creëren voor u en uw gasten. Van de gerechten tot de service, zij zorgen voor een persoonlijke aanpak en geven veel aandacht aan detail. Neem gerust contact op met hen voor meer informatie en om uw specifieke wensen en eisen te bespreken. Of het nu gaat om een bruiloft, een jubileum of een ander speciaal evenement, Broodjes Catering kan u helpen om een onvergetelijke ervaring te creëren voor u en uw gasten.

 Vragen over luxe catering:

 1. Wat is het verschil tussen normale catering en luxe catering?

Luxe catering biedt een hogere kwaliteit van gerechten, service en aandacht voor detail in vergelijking met normale catering.

 1. Kan ik mijn eigen menu samenstellen voor een luxe catering feest?

Ja, een luxe cateraar zal samenwerken met u om een menu samen te stellen dat aansluit bij uw specifieke wensen en eisen.

 1. Kan Broodjes Catering ook personeel leveren voor een luxe catering feest?

Ja, Broodjes Catering kan personeel leveren voor een luxe catering feest, zoals chefs en bediening, om een extra hoge service te bieden.Huwelijksfeest: Ideeën voor speciale activiteiten

Als het gaat om huwelijksfeesten, zijn er een heleboel dingen die gaan in het maken van hen speciaal. Maar een van de belangrijkste dingen zijn de activiteiten die je kiest om te doen! Wat is immers een feest zonder spelletjes en activiteiten? Heeft iemand net een vaarbewijs gehaald? Ga dan varen! Of zorg voor allerlei spelletjes! Hier zijn wat ideeën om je op weg te helpen.

Photoboot opzetten

Een leuke activiteit die je kunt doen is een photobooth opzetten! Dit is een geweldige manier om iedereen bij het plezier te betrekken, en het is ook een geweldige manier om wat herinneringen vast te leggen. Je kunt je eigen photobooth maken, of je kunt er een huren bij een bedrijf.

Organiseer een danswedstrijd of spelletjesavond

Een andere leuke activiteit is het houden van een danswedstrijd. Dit is een geweldige manier om iedereen in beweging te krijgen, en het is ook nog eens heel erg leuk. Je kan verschillende categorieën voor de wedstrijd hebben, zoals beste danspassen, beste kostuum, enzovoort.

Je kan ook het opzetten van een aantal leuke spelletjes voor uw gasten om te spelen. Enkele populaire bruiloft partij spelen zijn charades trivia, en speurtochten. Dit zijn allemaal geweldige manieren om iedereen bij het plezier te betrekken.

Varen tijdens het trouwfeest

Als jij of iemand van het huwelijksfeest net een vaarbewijs heeft, waarom gaat je dan niet een stukje varen? Dit is een geweldige manier om van de buitenlucht te genieten en wat frisse lucht op te snuiven. Het is ook erg leuk voor iedereen die erbij betrokken is.

Dus, daar heb je het! Dit zijn maar een paar ideeën voor activiteiten die je kunt doen op je bruiloftsfeest. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, dus ga creatief aan de slag en maak plezier! Onthoud dat het belangrijkste is dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Veel plezier met het plannen van jullie huwelijksfeest! En gefeliciteerd met jullie grote dag!

Bron: Nuvaarbewijs

Het overhemd: geschikt om te dragen voor ieder event

Als er één item is dat altijd kan, is het wel het overhemd. Het overhemd is dan ook een onmisbaar item in je kledingkast. Voor iedere stijl of gelegenheid bestaat er een overhemd dat past. Bovendien is dit hét perfecte item om eindeloos mee te combineren! Welk overhemd wanneer? Dat lees je in dit artikel.

Formal

Een belangrijke vergadering of uitgenodigd voor een bruiloft met een dresscode? Juist, een overhemd is een must. Maar hoe combineer je dat nou? Je draagt je overhemd met een pantalon, jasje en strik of stropdas. Zorg dat je pantalon qua kleur past bij je overhemd. Denk aan: zwarte pantalon, wit overhemd en zwarte stropdas. Een veilige keuze, maar altijd goed! Is jouw stijl net wat minder klassiek, kies dan voor gekleurd of bedrukt overhemd in combinatie met een pantalon en een stropdas met een printje in dezelfde kleurtonen. Bovendien is er niets makkelijker dan spelen met verschillende soorten textiel als je je in dezelfde kleurtoon kleedt. Fashionistos kiezen voor opvallende kleuren en prints. Een belangrijke regel bij het combineren van prints (als je tenminste stijlvol voor de dag wilt komen) is om minimaal twee dezelfde kleuren in beide prints terug te laten komen. Voor een feestje kun je flink uitpakken maar voor die meeting met de CEO kies je verstandig door maximaal twee printjes in dezelfde kleuren te combineren

Casual chic Friday

Het is casual Friday en ‘s avonds staat die eerste ontmoeting met je schoonouders op de planning. Oftewel, vandaag moet je casual chic gekleed zijn. En de combinaties met een overhemd zijn eindeloos, want naast de pantalon en een jasje kun je nu ook gerust kiezen voor een jeans, pullover en sneakers. De combinatie jeans – overhemd – pullover geeft je de mogelijkheid om te spelen met textiel en kleur. Ben je het klassieke type? Dan draag je bijvoorbeeld een effen of een met rustige print bedrukt overhemd en daarboven een effen pullover. Voor een speels effect draag je een stropdas met een drukkere, fellere print. Hou je wel van wat kleur? Dan laat je die pullover achterwege en krijgt je floral of paisley overhemd alle aandacht. In combinatie met een geprinte stropdas of bretels ben jij de meest fashionable persoon van de afdeling/avond. Ook is dit de ultieme gelegenheid om te spelen met de lengte van de mouw. Dus zijn de weersvoorspellingen goed? Korte mouwen zorgen voor instant coolness (letterlijk en figuurlijk!).

Chill mode

En ja, zelfs als je denkt dat een overhemd tijdens een avondje bieren met je voetbalteam, een rockconcert met je vrienden of als freelancer die niets te maken heeft met kledingvoorschriften overdressed is, heb je het mis. Het juiste overhemd kan je de perfecte stoere, casual look geven. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een overhemd met een opvallende print of stijl hem goed af. Dus wat dacht je van een geruit houthakkersoverhemd? Jeans eronder en klaar ben je. Een horloge in bijpassende stijl, bretels of een hippe rugtas maken je look af en creëren die chille hipsterstijl.

Last but not least: zorg dat je overhemd past! De juiste maat kan een look maken of breken. Een te groot overhemd doet je niet alleen voller lijken dan je bent, maar staat ook slordig. Een te strak overhemd kan gênante situaties opleveren. Denk aan rare plooien of knoopjes die openspringen.

Waar kopen

Waar ik mijn overhemden zelf koop? Ik was altijd fervent Zara fan maar ben de laatste jaren overgestapt naar webwinkel HemdvoorHem.nl. Zij bieden strijkvrije overhemden aan, wat ik wel zo makkelijk vind. Anderzijds helpt het dat verzending en retour gratis is.