De Koepel

Deze prachtige momentale gevangenis is gebouwd in 1883.130 jaar lang hebben hier gedetineerden opgesloten gezeten.Het unieke gebouw is tegenwoordig niet meer in gebruik als gevangenis, maar heeft een nieuwe functie.

Van zakelijke congres, tot luxe diners tot feestelijke borrels. Ook kan je er een rondleiding in krijgen! De koepelgevangenis werd in de periode 1882-1886 gebouwd naar een ontwerp door de justitie-architect Johan Metselaar, die eerder de vergelijkbare koepelgevangenis van Arnhem ontwierp.

Het gebouw werd ontworpen volgens het door de Brit Jeremy Bentham in 1791 bedachte panopticum-principe: vanuit het midden van het cirkelvormige complex konden de bewakers de gevangenen constant in de gaten houden.

Het complex werd in 2001 aangewezen als rijksmonument. Medio 2007 liep een procedure om de omgeving rond De Koepel tot beschermd stadsgezicht te verklaren. Het gehele complex, met uitzondering van de rij bewaarders woningen langs de Nassaustraat, is eigendom van de Staat en in beheer bij het Rijksvastgoedbedrijf. In 2021 werd de koepelgevangenis door het Rijksvastgoedbedrijf in de verkoop geplaatst.

Al enkele decennia worden door de inrichting geregeld rondleidingen georganiseerd. In mei 2005 werd er voor het eerst een soort ‘open dag’ georganiseerd door het ministerie van Justitie. Er mochten die dag 75 mensen komen kijken.

De grote Kerk Breda

De grote Kerk Breda

De grote kerk van Breda hoort bij de top vier monumenten van Brabant. De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk is het belangrijkste monument van Breda.

De kerk staat in het centrum van Breda aan de grote markt. De kerk is 97 meter hoog en is soms te beklimmen. Het is gratis toegang.

De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk is het belangrijkste monument van Breda. Zij heeft bovendien een nationale betekenis. Een onderdeel van de kerk wordt gevormd door de Prinsenkapel, die het mausoleum is van de vroege voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie, het geslacht van Nassau-Dillenburg.

De kerk staat in het centrum van Breda aan de Grote Markt. Het is een kruisbasiliek in de stijl van de Brabantse gotiek, die in de loop der tijd meerdere malen is gerestaureerd.

De kerk is hét herkenningspunt van Breda. De toren van de kerk, met zijn 97 meter hoog al van ver zichtbaar, is op sommige dagen te beklimmen. Boven is er een uitzicht over de Grote Markt en de stad. Het kerkgebouw is gratis te bezichtigen en wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor concerten, cursussen, symposia, beurzen, modeshows, schoolexcursies, tentoonstellingen en als restaurant.

De kerk is sinds 1637 protestants. Er wordt tegenwoordig nog tien maal per jaar een kerkdienst gehouden. Ook vinden er regelmatig doopsels, huwelijksvieringen, herdenkingsdiensten en uitvaarten plaats.

Zowel door haar bouw als door haar ligging wordt de kerk tot de mooiste van Nederland gerekend. Als voorbeeld van de Brabantse gotiek is zij in Nederland het meest gave en elegante, hoewel minder bekend dan de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch. De kerk staat in de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990.

Stedelijk museum Breda

Stedelijk Museum Breda is het museum voor erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en voor actuele beeldcultuur.

Stedelijk Museum Breda is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken.

Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen.

Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt het museum aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek. de pijlers die je niet mag missen in Breda. Eeuwen Bredase geschiedenis en kunst samengevat in één museum. Natuurlijk kom je hier ook veel te weten over het Nassauverleden van Breda.

Waarom het museum zo bijzonder is, wil directeur Dingeman Kuilman ons wel vertellen. We ontfutselden hem direct ook zijn absolute favoriet uit de museumcollectie.

Wist je dat het Stedelijk Museum vroeger Het Gasthuis heette en bestond al in 1246? Hier vonden passanten, pelgrims en daklozen een plaats om te eten en slapen. Daarna heette het ‘het Oudemannenhuis’, Cultureel centrum de Beyerd, Graphic Design Museum en MOTI.

Het kasteel Breda

De Heren van Breda, telgen uit het vorstenhuis Oranje-Nassau, hebben in dit kasteel gewoond, hof gehouden, gefeest en hun macht uitgeoefend.
Het Kasteel van Breda kent een lange geschiedenis.

Al in 1198 stond er op de plaats van het huidige kasteel een burcht. Het Kasteel kwam in handen van de Nassaus door het huwelijk van de Duitse graaf Engelbrecht van Nassau met de Bredase Johanna van Polanen.  Er is in de loop der eeuwen bijna voortdurend aan het Kasteel gesloopt en gebouwd.

De hertog van Brabant verkocht Breda in 1353 aan de Hollandse edelman Jan II van Polanen, Heer van Breda, die de burcht versterkte met een gracht en vier hoektorens. Het zo ontstane kasteel werd in de verdedigingswerken van Breda ingepast.

De laatste telg van het geslacht Van Polanen, zijn kleindochter Johanna van Polanen, trouwde in 1403 met de Duitse edelman Engelbrecht I van Nassau-Siegen, waardoor Breda incluis het kasteel in handen van deze voorname familie kwam. Dit huwelijk vormt het begin van de band tussen Nederland en het huis van Oranje-Nassau.

Door Engelbrechts zoon, Johan IV van Nassau-Siegen, werd het kasteel kort na 1460 vergroot. De Rekenkamer van het kasteel van Breda, waar de vele bezittingen van de Nassaus werden vastgelegd, werd in deze periode gebouwd, en ook de nog bestaande Nassautoren is van deze tijd. Zijn achterneef Hendrik III van Nassau-Breda drukte een nog zwaarder stempel op zowel Breda als haar kasteel: hij liet het kasteel in 1536 verbouwen tot een renaissance-paleis. Hij maakte de voltooiing echter niet meer mee: hij stierf in 1538 en werd opgevolgd door zijn zoon René van Chalon. Die maakte het werk van zijn vader af en bouwde in 1540 de prachtige Hofkapel.

 

Begijnhof

De instelling “Begijnhof Breda” bestaat met zekerheid sinds 22 maart 1267. Ze is ononderbroken blijven voortbestaan tot op de huidige dag. In 2017 werd het jubileum van het 750-jarig bestaan met tal van activiteiten gevierd. Het Begijnhof is de oudste instelling van Breda en ongetwijfeld een van de oudste rechtspersonen van Nederland. Ooit waren er ongeveer 1000 begijnhoven of conventen in Europa waarvan in een aantal gevallen nog wel de bebouwing resteert maar waarvan de oorspronkelijke instellingen zijn opgeheven. Dit met uitzondering van het Begijnhof Breda dat sinds 1531 onder bescherming staat van het geslacht van de Nassau’s.

Op deze website vindt u naast algemene informatie over het huidig functioneren van het Begijnhof en de activiteiten die er worden georganiseerd ook informatie over de geschiedenis van deze instelling. Via de link kenniscentrum vindt u informatie over het begijnenwezen toen en nu.

Bierreclame museum

Het Bierreclame Museum biedt een zeer ruime blik op het verleden van de reclame-uitingen op biergebied. De prachtige reclames zijn voornamelijk afkomstig uit natuurlijk Nederland en België, maar ook uit Engeland, Ierland, Noord- Frankrijk en Duitsland. In het Bierreclame Museum vindt u de grootste verzameling oude Bierreclames van de wijde omtrek (Europa). De vaak zeer mooi ontworpen reclames bestrijken de periode van ongeveer 1900 tot 1960. Er zijn dan ook verschillende stijlen te bewonderen, zoals Art Deco en Jugendstil.

Maar u kunt er ook bier proeven! U mag een keuze maken uit veel verschillende bieren (of iets anders). Natuurlijk kunt u dan plaats nemen aan een van de oude cafétafeltjes, of aan de bar, maar bij mooi weer ook in de biertuin. Bovendien zal er altijd sfeervolle muziek te horen zijn (soms live). Bovendien kunt u in het Bierreclame Museum borrelen en feesten

 

Burger boot Breda

op de mooie wateren van Breda? Jij en jouw vrienden/collega’s worden ontvangen bij onze steiger bij Belcrum Beach te Breda. Vervolgens gaan jullie onder het genot van een heerlijke burger, frietjes (optioneel) en onbeperkt bier, fris & wijn 2 uur genieten op de mooie singels van Breda. Terwijl jullie het roer in eigen handen hebben, genieten jullie van het uitzicht en de heerlijke burger. Mocht je een muziekje willen luisteren gedrurenede deze tocht, adviseren wij jullie om een boxje mee te nemen

Je geniet van deze 2 uur durende burger boot over de singels van Breda tijdens je uitstapje naar de Parel van het zuiden. Hierbij kom je langs toffe plekken zoals de Koepel gevangenis en de Haven van Breda. Daarnaast is deze activiteit leuk voor alle groepen. Bijvoorbeeld een bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeesten, deze activiteit is de kers op de taart!

DeTex Mex Boat Burger, ongekend populair door de smaak van sappig hamburgervlees met cheddar, spek en een Mexicaans puur tintje door de sliced Jalapeños en Pepper Relish. Maak nu een gezellige culinaire boat trip met Sloepverhuur Breda en laat je verrassen door te genieten van onze stevige Tex Mex Burger met een verfrissend drankje!.

Bij slecht weer kunnen wij meedenken met alternatieven zoals een bbq op onze binnelocatie in hartje centrum. echter blijkt dat schuilen voor een bui onder een van 15 bruggen een veel betere en gezelligere optie is. Daarom kiezen onze gasten er ook vaak voor om dit te doen. Zo maken zij er samen met jou een onwijs tof feestje van. Mocht het nu zo leuk zijn dat jullie besluiten langer te willen varen? Dan kun je dit met de kapitein bespreken en vragen naar de opties.

Daarnaast is het voor mensen met vegetarische of halal voorkeuren mogelijk om een apart menu te ontvangen.

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken. Daarnaast is deze activiteit ook te combineren met een groepsactiviteit of lunch waardoor jullie complete dag verzorgd zal zijn!

Redneck games Breda

Dé activiteit met pit, agressie en een flinke dosis teambuilding.

Deze 2 uur durende activiteit staat bol van zweet, adrenaline en sensatie. Gedurende deze game gaan jullie verschillende elementen spelen die uiteindelijk de echte Redneck naar voren schuiven.

Van bijl werpen tot aan een ware rage room; niets is ons te gek. Wij doen er alles aan om al jullie agressie en woede te uiten op de meest toffe spellen.

Het programma:

Smash Room:
Het startshot van deze activiteit begint met het lozen van de nodige agressie. Jullie betreden de Smash room en gaan alle frustraties omzetten in agressie. Door middel van verschillend slagwerk gaan jullie alles wat voorhanden is kort er klein slaan. Van servies tot aan glazen flessen, niet is te gek & alles mag kapot! Tijdens dit onderdeel zijn er uiteraard punten te verdienen waarbij er een eerste tussenstand zal ontstaan.

Uithoudingsvermogen:
Een echte rendeck is moet een goede conditie erop na houden! Vanwege de vele moonshine drankjes is dit niet altijd even makkelijk. Met het onderdeel uithoudingsvermogen testen wij wie de beste conditie heeft om te overleven!

Armpje drukken:
Het derde onderdeel is er eentje waarbij jullie in twee teams de strijd gaan uitmaken. Wie is de sterkste van het stel.. Als ware redneck moet jij jezelf bewijzen binnen de groep. Zorg ervoor dat je een gunstig team kies waardoor winnen een stuk makkelijker wordt…

Bijlwerpen:
Darten maar dan met bijlen. Deze geweldige activiteit is het finale spel van jullie redneck games. Jullie zullen onder begeleiding van onze instructeur de nodige uitleg krijgen over een sublieme high score.

Vervolgens gaan jullie in toernooi vorm een spel spelen en zal er aan het eind van de rit 1 persoon de winnaar zijn van dit onderdeel. Deze punten worden opgeteld met de andere activiteiten en bepalen de uiteindelijke Redneck.

Uiteindelijk blijft er maar een winnaar over; dé echte Redneck!
Deze persoon heeft alles en iedereen overtroffen en kan zich een ware kampioen noemen.

Kraak de kluis

Een citygame die je vol strijd, plezier en spanning door de straten van Breda lijdt. Het oplossen van cryptische vraagstukken brengt je cijfer voor cijfer dichterbij de code. Met de klok die doortikt is de grote vraag van dit dynamische stadsspel: kraak jij de code binnen de gestelde 120 minuten? Ga de uitdaging aan en laat de ware bandiet in je naar boven komen!

De Kluis is de meest nieuwe en tevens uitdagendste citygame van Breda. Het strijdtoneel van deze interactie game is het stadshart van de Parel van het Zuiden. Ontdek de stad vanuit een andere manier, verzamel allerlei antwoorden en codes en kraak de kluis binnen de 120 minuten. Van binnen werken als kluizenaar naar schavuit die de kluis kraakt. Weet jij samen met je collega’s, vrienden of gezin dit bloedstollende spel tot een goed einde te brengen?

Door middel van de zoektocht naar hints en verstopte raadsel baan je je door de Bredase straten. Elk goed antwoord brengt je dichterbij de cijfercode en daarmee dichtbij een gekraakte kluis. De klok tikt door dus samenwerking is vereist. Het spel staat ik het teken van teambuilding, creatief denken en plezier maken! Je speelt dit spel bij grotere groepen in kleine teams tegen elkaar óf met elkaar in een kleinere groep. Kortom, trek erop uit, daag je collega’s en vrienden uit en KRAAK DE KLUIS.

American eScooters Breda

Op een gloednieuwe eScooter toeren met jouw vrienden, familie of collega’s! Maak een mooie tour door de binnenstad van Breda en omgeving. Samen met jouw gezelschap kies je de route die je gaat rijden. Wordt het een volledig zelf uitgestippelde tour of ga je liever voor onze voorbereide tour? Alles is mogelijk. Boek daarom nu jouw American eScooter in Breda.

Eerst krijgen jullie een korte instructie waarin de route en het gebruik van de American eScooters wordt toegelicht. Hierna zullen jullie met de groep op pad gaan om gedurende twee uur een leuke tocht af te leggen in en rondom Breda.

De American eScooters zijn uitermate geschikt voor groepen die graag een actieve teambuildingsactiviteit willen toevoegen aan hun dagje uit. Na de gezamenlijke instructie, ga je samen met je gezelschap op pad om heerlijk te touren in Breda. Rij jij een rondje langs de Singels van Breda of kies je toch liever voor de mooie groene route? Uiteraard kan je ook gewoon allebei combineren! Bekijk al het moois van Breda, zoals de Koepelgevangenis, het Marktdal en de binnenstad.

Tussendoor is er alle tijd voor een pauze, om onder het genot van een welverdiend drankje te genieten en bij te praten over al het moois wat jullie hebben gezien langs de route. Daarnaast is een bezoekje aan de Grote Markt is een absolute aanrader tijdens deze tour in Breda.

Smash room Breda

Is een sensationele activiteit waarbij je al jouw agressie kan uiten op alles wat je maar wilt. Magnetrons , TV’s , glaswerk. Kies je pakket en ram alles kort en klein. Jij kiest de muzikale ondersteuning van jouw ont-stress momentje. Gooi jij alle remmen los en ga je met zwaar geschut aan de slag om alles kort en klein te slaan?

Standaard pakket: 25 objecten per persoon; voornamelijk glaswerk. Daarnaast is er op de locatie de mogelijkheid om apparaten bij te kopen. Dit zijn apparaten van groot tot klein, denk aan tv’s en magnetron’s tot lampen, waterkokers & printers!

optie

Ultimate pakket: Dit pakket bestaat uit de Smash Room ervaring inclusief 1 uur bijl werpen met jouw gezelschap! Tijdens deze variant ben je 2.5 uur voorzien van de ruigste activiteiten van Breda & omstreken! (ideaal om wat frustraties te verliezen!)

Deze activiteit is ideaal als startshot van een vrijgezellenfeest, teamuitje of bedrijfsuitje. Wil je zelf objecten meenemen om kort en klein te slaan, geen probleem! Wij plaatsen alles in de rage room en laten jullie helemaal los! Je kan kiezen uit verschillende pakketten variërend van enkel  glaswerk tot een Smash room met  meerdere elektrische apparaten.

Allereerst krijg je een duidelijke uitleg van onze instructeur en krijg je een beschermingsuitrusting aan. Vervolgens krijgen jullie een kamer toegewezen en zal de activiteit beginnen. Als je er helemaal klaar voor bent, treedt je de Wreck room binnen en mag je helemaal los gaan.

De locatie van deze activiteit bevindt zich in het centrum van Breda, slechts op een paar minuten lopen van alle cafés en restaurant van Breda!

Virtual Reality Moorddiner Breda

Het is de klassieker onder de spellen: het moordspel. Dus ogen en oren open voor clues, want in een luxe hotel is een moord gepleegd… Wie heeft het gedaan? Waar is het moordwapen? Gewapend met een VR-bril en props ga je de uitdaging aan. Kun je het mysterie samen ontrafelen?

Het diner wordt geopend met een introductie van het spel en het verhaal. Jullie zijn allemaal een verdachten van de moord in een luxe hotel. Aan jullie de taak om, tussen het lekkere eten door, te ontcijferen wie de moordenaar is. Daarnaast is het ook nog belangrijk om te ontdekken welk voorwerp de moordenaar gebruikt heeft. Was het een pistool of simpelweg een touw? Wees snel, want de tijd dringt!

Dit is een goede afsluitende activiteit van jouw teambuilding dag, vrijgezellenfeest of vriendendag! Niet alleen lekker dineren, ook een lekker stukje spanning en rivaliteit maken dit een geslaagde afsluiting van jullie dag.

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken welke ook te combineren is met een van onze activiteiten of een lunch.

Ben je benieuwd naar dit uitje? Neem een kijkje op onze Instagram voor een sfeerimpressie!

La Casa de Papel Citygame Breda

Deze citygame is gebaseerd op het fascinerende verhaal van de populaire serie ‘La Casa de Papel’. Laat je begeleiden door onze ‘El Professor’ en plan de overval op de Rijksmunt zorgvuldig. Werk goed samen en maak geen fouten, want de politie houdt alles in de gaten! Werk aan een waterdicht plan om de bank in te komen en aan een nog beter plan om met al dat geld er weer uit te komen!

Tijdens deze citygame zul je gebruik maken van Augmented Reality. Dit is een live, direct of indirect beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Op deze manier komt het verhaal van de serie nóg meer tot leven! Zoek virtuele kluizen en de geheime Enigma Machine! Alles is mogelijk met Augmented Reality.

Onze El Professor wil weten of hij met het beste team samen werkt. Om hierachter te komen heeft hij een aantal vragen in de stad verstopt. Beantwoord de vragen en ga samen met El Professor de Rijksmunt beroven!

Deze activiteit duurt 1.5 tot 2 uur. Daarnaast zijn er 2 drankjes inbegrepen per persoon.

Deze citygame is zeer geschikt voor een teambuilding, bedrijfsuitje of vriendendag, omdat samenwerken vereist is om deze citygame succesvol te voltooien.

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken welke ook te combineren is met een diner bij Mexicaans restaurant Popocatepetl of een lunch.

Brouwerij Frontaal

Een jonge innovatieve brouwerij uit Breda. Opgericht in 2015, maar nu al een begrip in Breda, Noord-Brabant, Nederland en Europa. Bij Brouwerij Frontaal brouwen ze bier volgens de filosofie dat kwaliteit voorop staat. Ze doen geen concessies in het gebruik van ingrediënten om dit te bereiken. Overigens is balans in een bier ook een van de kwaliteiten, dus zorgen ze ervoor dat het niet alleen maar om uitgesproken bieren gaat.

Brouwerij Frontaal is dé plek waar je moet zijn voor bijzondere bieren (31 tapkranen!) uit eigen brouwerij en van bevriende brouwerijen. Bij de brouwerij krijg je een rondleiding en kun je twee of vier bieren proeven van Brouwerij Frontaal. Bovendien vertellen de enthousiaste bier brouwers je alles over hun bieren en hun eigen bereidingswijze. Ook voor een goede bak koffie, heerlijke borrelhappen of een lekker glas wijn op het zonnige terras kun je hier terecht!

Tequila workshop Breda

Optimale beleving, daar draait het om. Samen met je collega’s, vrienden of vrijgezellen beleef je een ware Mexicaanse avond!

Iedereen heeft ervaring met tequila en gaten in zijn of haar geheugen. Maar eigenlijk vinden wij die drank de naam tequila helemaal niet waardig. Daarom vertellen wij je tijdens deze workshop over tequila en laten we je high end tequilas proeven.

Tijdens deze workshop proef je gedurende 1,5 uur de lekkerste tequila, en maak je een echte tequila cocktail.

Een workshop kan al vanaf € 25,00 euro per persoon, hierin proef je verschillende tequilas. Voor ‘de bob’ en andere gasten die geen alcohol mogen, is het mogelijk om te schuiven in het aantal tequila óf om een alcoholvrije variant te nuttigen.
Daarnaast beschikken wij over een bartender met meer dan 5 jaar ervaring in de meest luxe hotels van Europa. Door zijn kennis zorgen wij voor een onvergetelijke avond waarbij de voorbereiding van de stapavond al tijdens de workshop wordt ingezet.

De locatie van de workshop is gelegen in het centrum van Breda, minder dan 5 minuten lopen naar alle restaurants en kroegjes. Met deze tequila workshop genieten jullie van een onvergetelijke avond!

The Adventure Game Breda

is een inspannende ontspanning. Het spel is zo ontwikkeld dat het voor iedereen goed te doen is, dus geschikt voor alle leeftijden. Bovendien kunnen wij zorgen dat het programma wordt aangepast aan het niveau van jullie groep.

Levend Cactus

Eén persoon is de cactus en de anderen zijn de stekels. Zodra 20 stekels (bezemstelen) door de cactus zijn gestoken, terwijl je erin staat, heb je 100 punten!

Spijkerbroek hangen

Lachen, gieren, brullen, want we gaan spijkerbroekhangen boven een bak met water. Wie kan het langst blijven hangen en houdt het droog?

Steketee Run

Dit is een parcours dat je met de gehele groep zo snel mogelijk moet volbrengen. In het parcours zitten diverse hindernissen die je alleen kunt halen als je goed samenwerkt. Dit onderdeel heeft dus een sterk teamwork karakter.

Pamperjumpen

Bij dit onderdeel moet je in een vier meter hoge paal klimmen (je wordt natuurlijk beveiligd), waarna je met ware doodsverwachting naar een trapeze moet springen. Met behulp van de teamleden land je weer veilig op de begane grond.

Kratstapelen

Welke groep maakt de hoogste toren met de bierkratjes? Wie kiezen jullie om, gezekerd aan een touw, naar boven te gaan? De rest geeft de kratjes aan.

Luchtbuksschieten

Pang, pang, pang, wie kent het niet? Schieten met echte luchtbuksen op verschillende doelen, zoals zwijntjes, eekhoorns en ballonnen. Je gaat ook krijtschieten, zoals op de kermis.

Lange touwbaan
Samen spannend de touwbaan overbruggen met diverse obstakels en op verschillende manieren.

Outdoor activiteit The Adventure Game is een spel waarin fysieke kracht en kennis samenkomen tot een zinderend spel.Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken. Ook kan dit gecombineerd worden met een bbq of lunch.

Karten Breda

Is een sensationele race-ervaring op ons vernieuwde indoor kart circuit met snelle stukken, kort bochtenwerk en een fly-over! De instructies en het omkleden duren een kwartier, waarna je een heat van 12 minuten hebt. Ook zijn er verschillende extra opties om een onvergetelijke dag te beleven op deze locatie met brandend rubber… Kortom, een ervaring op zich voor elk gezelschap!

Karten in Breda: Feel the speed, op tien centimeter boven de grond… Maak kennis met onze snelle karts op ons veelzijdige asfaltcircuit van bijna 500 meter lang, waardoor je jezelf de nieuwe Max Verstappen waant!

Het is mogelijk om na het karten een tweede heat te boeken. Maar, zijn jullie wat hongerig geworden? Dan is het ook mogelijk om op deze locatie te steengrillen. (vraag naar de mogelijkheden)

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken welke ook te combineren is met een BBQ of lunch. 

Buggy rijden Breda

altijd al in een stoffige stoere buggy door bossen, over zandpaden of juist door de stad willen crossen? Dit is je kans! Wij doen waar jij van droomt.

Heerlijk crossen over zandpaden en tegelijkertijd genieten van de natuur, de buggytour is hier uitermate geschikt voor. Haal de avonturier in je naar boven!

De Bugrider is een stoere (off-road) buggy met een topsnelheid van bijna 45 km/h. Hij is geschikt voor vele soorten terrein, zowel zand als asfalt. Met veilige snelheid is het heerlijk om over de zandpaden te crossen en te genieten van de natuur en, omdat de Bugrider een geregistreerd kenteken heeft mag er ook mee op de openbare weg gereden worden.

De buggy’s zijn van alle gemakken voorzien, met automatische versnelling en een achteruit. Tevens zijn de Bugriders uitgevoerd met een stevige kooiconstructie, en de stoere rallygordels zorgen voor een optimale veiligheid. Door deze constructie is het dragen van een helm niet verplicht en kunt u nog meer van het uitzicht genieten.

Je krijgt een half uur uitleg over het rijden in een Bugrider, om vervolgens op pad te kunnen gaan. De tour zal plaatsvinden onder begeleiding.

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken welke ook te combineren is met een bbq of lunch.

Prijs is per persoon per dagdeel en daarnaast is een rijbewijs verplicht.

Lasergamen Breda

Een duister, verlaten, Amerikaanse havenloods vormt het decor voor de grootste laser arena van Zuid-Nederland. Je kunt als team spelen of individueel. Wie is het koelbloedigst in het heetst van de strijd?

Ga de strijd aan met je vrienden, collega’s en familie! Met een lasergun loop je door de arena en probeer je zoveel mogelijk punten te scoren door andere spelers of objecten te raken. Kies ervoor om als twee teams tegen elkaar te gaan of ieder voor zich. Er zijn daarnaast nog meer spelvormen in onze vernieuwde lasergame, zoals Elimination, Midnight Madness en Vampires.

Ga in teams met elkaar de strijd aan! Vanaf nu is het mogelijk om naast 2 ook 3 of 4 teams te vormen. In teams werk je samen om meer punten dan je tegenstanders te verzamelen. Dit kan door tegenstanders of objecten in de arena te raken.

Vampires is een unieke spelvariant. In deze game is één speler de ‘vampier’ en heeft als doel de andere spelers te raken. Als een andere speler geraakt wordt, verandert deze ook in een ‘vampier’ en moet dan de niet-vampieren zien te raken.

Escape room

Er wordt vaak gevraagd wat de moeilijkheidsgraad is van onze kamers. Dat is erg lastig te bepalen, want wat voor de een moeilijk is, is voor de ander een “appeltje-eitje”. Onze kamers zijn wel een serieuze uitdaging, en dat moet ook. Je komt er echt niet zomaar uit. Uiteraard is het wel mogelijk, gewoon goed je best doen!!Heb je last van claustrofobie, ben je slecht ter been of ben je met een internationaal gezelschap? Ook daar vinden we wel wat op! Sommige kamers zijn rolstoel toegankelijk. In alle kamers staat een stoel. We kunnen alle kamers in het Engels uitvoeren. Bel ons even of laat het weten in het opmerkingen veld van de boeking, dan denken we graag met jullie mee.De kamers zijn gemaakt voor volwassenen. Voor jongeren hebben we een Postkamer junior versie. Leuk om met je vrienden/vriendinnen te spelen. Ben je jonger dan 12 jaar kunnen leuk mee spelen met hun ouders/begeleiders, vanaf ca 14 jaar kunnen ze zonder begeleiding de uitdaging aangaan.

OVER DE BATTLE…

We willen niet meer dan maximaal 7 mensen in 1 kamer. Dit omdat het spel gewoon minder leuk wordt. Groepen vanaf 8 tot 14 personen gaan de strijd tegen de klok, maar ook tegen elkaar aan. Van Camera 4 en van De Postkamer hebben we twee identieke kamers. Dit betekent dat jullie als 2 teams, tegelijkertijd hetzelfde spel kunnen spelen. Ideaal als groepsuitje met vrienden, familie of collega’s.

Zijn jullie met 15 -28 personen? Boek dan 3 of 4 kamers. Met gemiddeld 5 personen per team hebben de meeste teams de beste spelbeleving.

OVER DE MAKERS…

Escape Room 076 is in augustus 2016 als één van de eerste escape rooms van Breda geopend in het oude PTT gebouw in het centrum van Breda. Na jarenlang met groepen in het binnen en buitenland te hebben gewerkt en als ontzettende spelletjes fanaten dachten we; hier moeten we wat mee gaan doen! Al na het spelen van 1 escape rooms waren we overtuigd.

We gingen gelijk aan de slag; brainstormen, knutselen en bouwen, een goede verhaallijn en puzzels bedenken en zo ontstond uiteindelijk onze eerste kamer; Het Vergeten Kantoor. Al doende leert men, zo is Het Vergeten Kantoor in de loop van de jaren nog veel verder ontwikkeld. Ook gingen we verder met ontwikkelen van andere kamers. We zaten in een oud postgebouw en maakten dus dankbaar gebruik van dat thema bij “De Postkamer”. Een echte klassieke puzzelkamer, met creatieve, inventieve puzzels. Camera 4 volgde daarna ook snel, deze keer wilden we wat meer letten op de beleving van de kamer zelf; de spanningsopbouw door middel van muziek en de verhaallijn. Intussen is onze nieuwste kamer “Vaudeville” ook geopend. Een prachtige kamer waar je ondergedompeld wordt in de sfeer van de rariteitenkabinetten en theaters van het begin van de vorige eeuw.

De bar is geopend voor iedereen, ook als je niet een escape rooms komt spelen!

Bootje varen Breda

De heropening van de Haven in Breda in 2008 was voor ons het perfecte moment om te starten met het organiseren van boottochten en groepsuitjes door onze mooie stad, Breda!

Met onze luxe sloepen verzorgen wij prachtige rondvaarten door de Singels, de wijken Boeimeer en ’t Ginneken en het prachtige natuurgebied Markdal! Aan boord geniet je van het samen zijn met collega’s of vrienden, de prachtige natuur, vele bezienswaardigheden en indien gewenst ook van een heerlijk arrangement aan boord. Variërend van lunch tot BBQ diner, maar uiteraard is ook een gezellige borrel met heerlijke drankjes mogelijk!

Ondertussen bestaat onze vloot uit 10 luxe sloepen, waarmee we groepen tot 250 personen in één keer rond kunnen varen. Dit aangevuld met een terrasboot, een loungeboot en 5 Zelf Varen sloepen geeft ons de mogelijkheid om voor elke groep een passende boottocht te bieden!

In juni 2019 opende BAAI Breda haar deuren en sindsdien vertrekt elke boottocht van Bootje Varen Breda vanaf deze mooie plek! BAAI Breda is een prachtige horeca locatie waar je terecht kan voor een hapje of drankje, maar waar je ook jouw dagje uit kan uitbreiden met een BBQ, borrel of leuke activiteit!

Footgolf Breda

, is niet zomaar een bal in de hole trappen. Het vergt zowel inzicht, precisie en traptechniek van de spelers! Hiernaast moet ook rekening worden gehouden met elementen als wind, waterhindernissen, bunkers en het verraderlijke heuvelachtige landschap.

De chique entourage van een golfbaan, waar je de holes niet bespeelt met je golfclub, maar met je voeten en een voetbal. Op de golfbaan liggen de holes al voor je klaar met een diameter van maar liefst 53cm! Op het NK Footgolf is al gebleken dat de sport niet zo gemakkelijk is als je denkt. Het vergt veel inzicht en precisie.

De clinics worden gegeven vanaf tien personen. De duur van deze footgolf clinics is ongeveer twee uur waarbij je verschillende holes aandoet. Voor de wat meer ervaren voetballer of footgolfer kunnen wij de clinic aanpassen en u de ruimte geven om zelf wat meer holes te lopen!

Je wordt ontvangen met koffie, krijgt een korte uitleg over footgolf, de footgolf regels, warming up en trap technieken. Daarnaast is er een prijs voor de winnaar.

Op de mooiste grasmat van Noord-Brabant is de uitdaging aan jullie om de baan met zo min mogelijk pogingen te volbrengen. Schiet jij hem in een keer met buitenkant rechts of heb je er wat meer trappen voor nodig? Kortom, deze activiteit zorgt voor een actief programma met gegarandeerd plezier!

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken welke ook te combineren is met een BBQ of lunch.

Wakeboarden / waterskiën Breda

Zijn twee zeer populaire watersporten. Nog nooit op waterski’s of een wakeboard gestaan? Geen probleem, want dankzij onze speciale instructiestang heb je het zo onder de knie! Ervaar de snelheid en de adrenaline die zal zorgen voor een onvergetelijke dag en bovendien voor een nat pak!

In Drimmelen worden jullie als groep klaargestoomd om wellicht voor het eerst plaats te nemen achter de boot. Kies je voor de waterski of toch voor de wakeboard, door de stang is het ontzettend makkelijk om snel te staan en een mooi ritje mee te pakken. Met een snelheid van meer van 80 km/h scheur jij over het water en beleef je de ultieme adrenaline kick!

Na afloop is het mogelijk om onder het genot van een koud biertje een lekker stukje vlees te nuttigen bij de BBQ. Deze BBQ is speciaal voor jullie ingericht en zorgt voor een onvergelijkelijk avond aan het water. Indien je andere wensen hebt zoals een diner of een boot huren, geef dit dan altijd even telefonisch door zodat wij samen met jou ervoor kunnen zorgen dat jullie een onvergetelijk dag zullen ervaren.

Extra info:

Voor beginners en gevorderden! Wil je met z’n tweeën komen of met een hele groep, kortom, alles is mogelijk! Ook bedrijven en teamuitjes kiezen vaak voor een compleet verzorgde dag aan het water. Beleef de zomeravonden in en rondom het water en sluit het af met een mooie avond in Breda of Den Bosch. Ook hiermee staan wij voor jullie klaar met vervoer naar de gewenste stad.

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken welke ook te combineren is met een BBQ of lunch.

Shock voetbal Breda

Ttwee uur lang lachen, gieren, brullen met de groep tijdens de activiteit Shock Voetbal.

Het eerste gedeelte van deze activiteit bestaat uit het samenstellen van de teams onder het genot van een drankje. De begeleider legt de spelregels uit en vertelt waar de rode knop voor is. Vervolgens gaan jullie je voorbereiden op een potje met een heftige lading…

Voordat het echte werk begint, zal de vrijgezel de shockbanden nog even voor jullie testen. Dit zal natuurlijk niet zonder slag of stoot gaan.

Tijdens het tweede gedeelte van het spel spelen we ongeveer een uur lang meerdere partijtjes en gaan jullie de strijd aan met de elektrische schokken en de tegenstander. Zoals gezegd, deze activiteit staat garant voor onwijs veel plezier en leedvermaak.

Na afloop ontvangen jullie nog een drankje en zullen we per mail alle video’s en foto’s sturen die tijdens het spel zijn gemaakt. Kortom, deze activiteit is perfect voor vrijgezellenfeesten en voetbalteams die houden van een beetje actie.

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken welke ook te combineren is met een bbq of lunch.

Parachute springen Breda

Op zoek naar een avontuurlijke uitdaging? Een onvergetelijke parachutesprong óf een toffe activiteit voor de vrijgezel? 

Onze enthousiaste tandemmasters staan klaar om je mee te nemen in jouw spectaculaire tandemsprong. Daarnaast leggen wij je sprong van A tot Z vast op film en video. Zo kun je altijd terug naar het ultieme gevoel van vrijheid met adembenemend uitzicht!

Van A tot Z word je meegenomen in de sprongvoorbereiding.

Samen zorgen we ervoor dat je klaar bent om de lucht in te gaan. Met je tandemmaster stap je het vliegtuig in en kijk je uit over het prachtige Brabantse landschap. Dan gaat ineens het luik open. Met een snelheid van 200km/uur val je in een halve minuut terug naar de aarde totdat je tandemmaster de parachute opent.

Het uitzicht is adembenemend en je zweeft rustig weer terug naar beneden. Je wordt veilig aan de grond gebracht, waar al je vrienden en familie klaarstaan om alles te horen over jouw ‘once in a lifetime experience’!

Bubbel voetbal Breda

is de nieuwste trend van Nederland op het gebied van groepsactiviteiten. Het is lachen, gieren en brullen! Op het moment dat de scheidsrechter fluit voor het startsein, begint de Bubbelbal voetbalwedstrijd.

Goede voetballer of niet? Het maakt helemaal niets uit. Bovendien is het voor iedereen geschikt en komen er vaak verborgen talenten naar boven drijven.

Het principe is heel simpel: Scoor zoveel mogelijk doelpunten en probeer zoveel mogelijk doelpunten van de tegenstander te voorkomen. Maar dat valt nog niet mee, want je kunt door alle tegenstanders omver gekegeld worden. Jij mag natuurlijk ook iedereen omver beuken. Door de bubbelbal om je heen plof je zacht neer op de grond en doet het geen pijn. Het levert enkel een hoop plezier op voor zowel deelnemers als omstanders.

Dit te gekke bubbelvoetbal spel kan zowel binnen als buiten of op een externe locatie gespeeld worden. Neem contact met ons op om je ideeën te bespreken.

Terugkijken op jullie bubbel voetbal wedstrijd

Thuis laten zien hoe hilarisch het uitje was? Wij regelen het. Onze begeleider zal proberen de meest leuke momenten op camera vast te leggen. Het videomateriaal krijg je digitaal mee om deze bizarre dag nog eens terug te kijken en te lachen om alle grappige momenten!

Tevens geven we je graag advies over het aantal ballen. Stel je bent met een groep van 12 personen dan raden wij aan de helft van de ballen te huren. Maar je kan natuurlijk altijd zelf de keuze maken over hoeveel ballen je wilt huren. Bubbelvoetbal is leuk om als toernooivorm te spelen en door te draaien met teams. Zo heeft iedereen af en toe rust om bij te tanken en speel je tegen iedereen!

Al met al is dit een onwijs toffe activiteit om samen met jouw gezelschap te boeken welke ook te combineren is met een heerlijke BBQ of lunch.